Menu Sluiten

Wijndomein Vins des Cinq

Belgische wijngaard

Het wijndomein Vins des Cinq is een Belgische wijngaard van 7,5 hectare geplant op de hellingen van de Maas.  Het domein bevindt zich in een uitzonderlijk kader in Couthuin, tussen Namen en Hoei. Het domein zal witte wijnen en schuimwijnen uit de biologische wijnbouw produceren.

Domaine Vins des Cinq | Vignes en automne
Vignoble belge Domaine Vins des Cinq

- Nieuws van de wijngaard

Oogst 2020

Een geweldig jaar voor druiven!

Op zaterdag 19 september, op een mooie zonnige dag, stond het Domaine Vins des Cinq samen met 40 vrijwilligers die de regels van de afstand respecteerden, klaar om de druiven te oogsten die dankzij de prachtige septemberzon tot volle rijpheid waren gekomen. Dit jaar was een goed jaar. Deze oogst van het 3e blad, geplant in 2017, is dus de eerste oogst van het Domaine Vins des Cinq.

Omdat onze wijnmakerij nog niet klaar is om deze prachtige oogst te verwelkomen, heeft het Domaine Vins des Cinq besloten om de hele oogst te verkopen aan een collega-wijnmaker. Deze oogst is het hoogtepunt van een jaar wijnbouw en de ontdekking van het beroep van wijnbouwer. We willen iedereen bedanken die ons het hele jaar door en tijdens de oogst heeft geholpen.
We kijken uit naar volgend jaar!

Ontdekkingsnamiddag

Het Domaine Vins des Cinq verwelkomt de inwoners van Couthuin

Op zondag 13 september werden onder een brandende zon twee aparte groepen van ongeveer 50 bezoekers uitgenodigd om de wijngaard te ontdekken. In het begin konden de bezoekers die tussen de wijnstokken liepen het verhaal van het Domaine Vins des Cinq project beluisteren en vervolgens gedetailleerde uitleg krijgen over de verschillende druivensoorten die door de wijngaard werden gekozen.

De technische en commerciële aspecten en het wijnmakerijproject werden besproken om de vele vragen en interesses van de bezoekers te beantwoorden. 

Binnenkort organiseren we weer een ontdekkingsnamiddag om andere bezoekers de kans te geven dit project in de regio Couthuin te ontdekken.