Menu Sluiten

Wijndomein Vins des Cinq

Belgische wijngaard

Het wijndomein Vins des Cinq is een Belgische wijngaard van 7,5 hectare geplant op de hellingen van de Maas.  Het domein bevindt zich in een uitzonderlijk kader in Couthuin, tussen Namen en Hoei. 

Het domein produceert witte wijnen en schuimwijnen uit de biologische wijnbouw.

Domaine Vins des Cinq

Laatste nieuws uit de wijngaard

Een goede oogst in 2022

Dankzij de succesvolle oogst van 2022 kon Domaine Vins des Cinq een veelbelovende oogst realiseren die in 2021 ontbrak. Dit jaar konden dankzij de kostbare en trouwe hulp van meer dan 150 vrijwillige plukkers alle druiven in 3 dagen worden geoogst. De zon en de familiale sfeer waren er om deze mooie oogst op te fleuren.

Een terugblik op deze 3 prachtige dagen:

  • De oogst begon op zondag 4 september met de oogst van alle Pinot Noir en Pinot Meunier druiven. De druiven waren van zeer goede kwaliteit en zeer rijp. Deze sappen worden gemengd tot de mousserende wijn “Blanc de Noir”.
  • De tweede oogstdag, op woensdag 9 september, had tot doel een perceel rijpe druiven te oogsten waarvoor we vreesden voor de komst van de volgende regens. Dankzij de efficiëntie van de plukkers kon de rest van de Müller Thurgau en de Pinot Gris worden geoogst. Deze werden op dezelfde dag geperst en zullen een ideale witte wijn opleveren voor de komende zomer.
  • Ter afsluiting van de oogst, terwijl de herfst zijn eerste tekenen vertoonde, was zondag 11 september een prachtige dag met meer dan 100 plukkers. Ze oogstten alle Chardonnay druiven van 3 afzonderlijke percelen. Elk perceel werd afzonderlijk geoogst om de meest oordeelkundige mengsels te maken en de kwaliteiten van deze verschillende percelen optimaal te benutten.

Dank aan alle plukkers, vrienden, team en familie.

Eerste fles wijn "Avant Première 2021"

Op 17 en 18 maart 2022 is het hele team van Domaine Vins des Cinq overgegaan tot het bottelen van de eerste witte wijnoogst.

De laatste oogst van 2021 leverde ongeveer 1000 flessen op met de naam “Avant Première 2021”. Deze wijn is een blend van handgeplukte Müller Thurgau en Pinot Noir druiven die samen worden geperst. Deze witte wijn heeft een mooie, heldere, lichtgele kleur met rozige tinten.

Wij zijn trots op het werk dat is verricht om onze eerste witte wijn te verkrijgen.

Alle flessen werden verkocht op onze Open Dag. 

Witte wijn - Avant Première @XXV
Palissage dans les vignes