Menu Sluiten

Wijndomein Vins des Cinq

Belgische wijngaard

Het wijndomein Vins des Cinq is een Belgische wijngaard van 7,5 hectare geplant op de hellingen van de Maas.  Het domein bevindt zich in een uitzonderlijk kader in Couthuin, tussen Namen en Hoei. 

Het domein produceert witte wijn, rosé wijn en biologische mousserende wijn.

De kelder van Domaine Vins des Cinq is elke vrijdag geopend van 14.00 tot 17.00 uur.

Bij wijze van uitzondering is de wijnkelder van 10 september tot 10 oktober elke zondagmiddag gesloten in verband met de druivenoogst.

Kom langs in Couthuin en ontdek onze witte wijn.

Vendanges 2023

Laatste nieuws uit de wijngaard

Ontdek onze witte wijn

Wijn La Lisière

Domaine Vins des Cinq heeft het genoegen u een biologische witte wijn en een biologische rosé wijn aan te bieden. Deze twee wijnen zijn van het oogstjaar 2022. Ze zijn de vrucht van een 100% handmatige oogst en een rijping van 5 en een halve maand in vaten.

La Lisière is een witte wijn waarin u ons prachtige terroir kunt zien, voelen en proeven dat bestaat uit een klei-slib bodem en een schist ondergrond, dit alles genesteld in een groene omgeving op de hellingen van de Maas.

Benieuwd naar onze uitstekende witte wijn ?

De witte wijn is elke vrijdag van 14u tot 17u en op afspraak te koop in de wijnkelder.

In oktober breidt Domaine Vins des Cinq zijn gamma uit met een 100% Chardonnay Bio 2022.

Oogst

Oogst 2023

De oogst van 2023 is voorbij. Bijna 288 druivenplukkers kwamen ons helpen gedurende 5 ochtenden in september en oktober.

Al deze gulle vrijwilligers konden genieten van een adembenemende zonsopgang boven de wijngaarden om 7:30 ’s ochtends, een warme familiesfeer en een heerlijke barbecue.

We willen hen hartelijk bedanken voor hun hulp. We hebben elke ochtend tussen de 5 en 9 ton druiven geoogst. De druiven zijn uitzonderlijk en de oogst zal veelbelovend zijn voor onze toekomstige wijn.

Tot volgend jaar voor een nieuwe oogst.