Menu Sluiten

Wijndomein Vins des Cinq

Belgische wijngaard

Het wijndomein Vins des Cinq is een Belgische wijngaard van 7,5 hectare geplant op de hellingen van de Maas.  Het domein bevindt zich in een uitzonderlijk kader in Couthuin, tussen Namen en Hoei. 

Het domein produceert witte wijnen en schuimwijnen uit de biologische wijnbouw.

Uitzicht op de wijngaard XXV
Uitzicht op de wijngaard XXV

- Nieuws van de wijngaard

Een nieuwe wijnmakerij voor XXV

Het team van Domaine Vins des Cinq is verheugd de officiële opening van zijn Chai aan te kondigen.

De bouw van dit gebouw begon op 4 januari 2021 en werd in iets meer dan een jaar voltooid. Het gebouw is resoluut op de toekomst gericht en milieuvriendelijk. Met zijn volledig houten uiterlijk, zijn fotovoltaïsche panelen en zijn doordachte structuur herbergt het nu 17 roestvrijstalen kuipen, een wijnpers, een kelder voor het afnemen van het schuim, een kelder voor de opslag van de eindprodukten, een laboratorium, een ontvangstruimte en een ontvangstruimte voor onze toekomstige klanten, kantoren en diverse technische ruimten.

Voor de nabije toekomst zijn opendeurdagen gepland, zodat onze klanten deze prachtige wijnmakerij kunnen ontdekken. 

de wijnmakerij XXV

Eerste fles wijn "Avant Première 2021"

Op 17 en 18 maart 2022 is het hele team van Domaine Vins des Cinq overgegaan tot het bottelen van de eerste witte wijnoogst.

De laatste oogst van 2021 leverde ongeveer 1000 flessen op met de naam “Avant Première 2021”. Deze wijn is een blend van handgeplukte Müller Thurgau en Pinot Noir druiven die samen worden geperst. Deze witte wijn heeft een mooie, heldere, lichtgele kleur met rozige tinten.

Wij zijn trots op het werk dat is verricht om onze eerste witte wijn te verkrijgen.

Deze flessen zullen binnenkort verkocht worden. Wij zullen u op de hoogte houden van de aankoop van deze flessen in onze wijnmakerij.

Wijndomein XXV