Menu Sluiten

Wijndomein Vins des Cinq

Belgische wijngaard

Het wijndomein Vins des Cinq is een Belgische wijngaard van 7,5 hectare geplant op de hellingen van de Maas.  Het domein bevindt zich in een uitzonderlijk kader in Couthuin, tussen Namen en Hoei. 

Het domein produceert witte wijn, rosé wijn en biologische mousserende wijn.

Vignoble Domaine Vins des Cinq

Laatste nieuws uit de wijngaard

Millesime 2022 binnenkort beschikbaar

Nu de eerste botteling van het jaar achter de rug is, kondigt Domaine Vins des Cinq met genoegen de hoogtepunten van 2023 aan.

De eerste twee wijnen zullen vanaf maandag 24 april 2023 te koop zijn. We kunnen alvast een tipje van de sluier oplichten over wat ons assortiment voor dit eerste deel van het jaar 2023 zal zijn. Een witte wijn in biologische ombouw en een biologische rosé wijn. Deze twee wijnen zijn van de jaargang 2022. Ze zijn de vrucht van een 100% handmatige oogst en een rijping van 5 en een halve maand in vaten.

Wij zijn verheugd u deze eerste twee flessen aan te bieden waarin u ons prachtige terroir kunt zien, ruiken en proeven, bestaande uit een klei-slib bodem en een schist ondergrond, dit alles genesteld in een groene omgeving op de hellingen van de Maas.

Vanaf 24 april 2023 zullen de eerste twee wijnen van het wijnjaar 2022 tijdens de openingsuren in de wijnkelder te koop zijn.

En voor het einde van 2023

Domaine Vins des Cinq breidt zijn assortiment uit met een 100% biologische Chardonnay 2022 en de eerste bubbel van het oogstjaar 2021.

Onze mousserende wijn begon te rijpen op latten in maart 2022 en zal eindigen in juli 2023. Daarna wordt hij gedegorgeerd en gekleed om in oktober 2023 klaar te zijn voor de verkoop.

Wij houden u op de hoogte van de beschikbaarheid en de verkoop van deze laatste twee wijnen.

Botteling
Palissage dans les vignes